Happy Halloween!

oktober 31, 2008

Dagen till ära tänkte jag tipsa om Obama sajten Yes We Carve som går ut på att användare och Obamaanhängare ska lägga upp bilder på sina Obama pumpor! Användargenererat innehåll och en sajt som engagerar och aktiverar besökaren på ett roligt och kreativt sätt. Helt rätt!

Det är kul att se hur oerhört långt de kommit i användningen av Internet i den Amerikanska presidentvalskampanjen. Kampen om väljarna sker nu mer och mer i den virtuella världen och propagandafilmer, nyheter, skvaller och smutskastning sprids till miljontals människor på bara några sekunder. Barac Obama har över 1700 filmer ute på sin officiella YouTube kanal och Sarah Palins klavertramp toppar vecka efter vecka YouTubes lista över de populäraste filmerna.

Det ska bli kul att se hur våra svenska politiker kommer att använda sig av Internet inför valet 2010. Än så länge leder Socialdemokraterna YouTube ligan med 140 filmer på sin kanal mot Moderaternas 11. Men jag är mest nyfiken på vilket parti som först vågar sig på de kreativa idéerna, de genomtänkta strategierna, sajterna och applikationerna som signalerar att avsändare faktiskt förstått vad kommunikation på Internet handlar om.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: